Прокуратурата ще разследва как Ахмед Доган се е сдобил с ТЕЦ

...
Прокуратурата ще разследва как Ахмед Доган се е сдобил с ТЕЦ
Коментари Харесай

Прокуратурата ще разследва как Ахмед Доган се е сдобил с ТЕЦ Варна

 Прокуратурата ще проверява по какъв начин Ахмед Доган се е сдобил с Топлоелектрическа централа " Варна ". Сигналът е на Антикорупционния фонд от 2019 г. и сигнализира за съмнителни условия към продадената 2 години по-рано централа. Тогава Софийската градска прокуратура отхвърли да проверява с претекст, че няма даже съмения за осъществено закононарушение.

През 2017 година ЧЕЗ продава централата на дребната компания " Сигда “ ООД, благосъстоятелност на децата на някогашния транспортен министър от кабинената " Орешарски " - Данаил Папазов. ЧЕЗ е на загуба от договорката с милиони левове, само че взема решение да се освободи от централата, публично поради неприятното й техническо положение.

Месеци след продажбата централата към този момент няма екологични проблеми и е продадена на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Малко по-късно топлоцентралата стартира да получава милиони левове от българската страна, с цел да служи като " леден запас “ на българската енергетика, заяви Нова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР